Phytokeratin

Phytokeratín se vyrábí enzymatickou hydrolýzou proteinů z pšenice, sóji a kukuřice. Hydrolyzované proteiny patří do skupiny klíčových živin, které jsou často označovány jako přírodní zvlhčovací faktor. Pokožka při používání hydrolyzovaných rostlinných proteinů zůstává hydratovaná a zdravá. Navíc tyto proteiny pronikají hlouběji do stratum corneum a zajišťují vytváření ochranného filmu a zabraňují podráždění pokožky.

Phytokertín je jantarová kapalina se specifickou vůní. Vznikl jako alternativa ke živočišnému keratinu. Je čistě rostlinného původu. Na rozdíl od živočišného, ​​rostlinný keratin nezanechává žádné skvrny na pokožce.

V pokožce patří  hydrolyzované proteiny mezi klíčové nutrienty. Tyto sloučeniny jsou zodpovědné za udržování vlhkosti a pružnosti pokožky. Toto se děje díky přitahování a udržování vody na pokožce, čímž zůstává vnější vrstva pokožky hydratovaná. Hydrolyzované proteiny z rostlin jako kukuřice, sója a pšenice jsou důležité jak pro pokožku tak i pro vlasy. Ve vlasech hydrolyzované proteiny proniknou přes vrchní část pokožky, přičemž tyto proteiny stejně obnovují rozděleny konečky, dodávají pevnost a pružnost a omezují nepříznivé účinky chemických procesů.